Dit zijn de gebruiksinstructies voor standaard papieren fotobehang.
Deze gebruiksaanwijzing is niet geschikt voor vliesbehang. Voor vliesbehang, verwijzen wij je naar de specifieke vliesbehang plakinstructies.

Op onze website staat per model aangegeven of de lijm wordt meegeleverd. Voor de modellen die exclusief lijm worden geleverd, raden wij Perfax blauw aan (verkrijgbaar op deze website om gelijk bij het fotobehang mee te bestellen of bij de verfspecialist).

Om het ophangen gemakkelijk te maken zijn de fotobehangen verdeeld in kleinere delen waarbij het nummer c.q. de volgorde op de achterkant vermeld wordt. Elk model fotobehang heeft een standaard maat waarbij het mogelijk is zelf de breedte of hoogte korter te knippen/ snijden.

 

Vooraf

•Stap 1: Controleer het fotobehang

Leg de verschillende behangdelen naast elkaar. Zo zie je hoe de foto verdeeld is over de verschillende delen.

Controleer of alle delen even groot zijn en goed aansluiten.

Neem bij eventuele materiaal- of fabricagefouten contact op met Behangexpert alvorens het fotobehang op te plakken.

 Let op: Het product aanbrengen houdt productaanvaarding in!

 

•Stap 2: Voorbereiding muur

Zorg voor een schone, vetvrije, en gladde ondergrond, een constante kamertemperatuur en vermijd daarnaast tocht door ramen en deuren te sluiten.

 Aangezien muren vaak niet 100% recht zijn bevelen we aan hulplijnen te tekenen voor het opplakken. Gebruik hiervoor een centimeter of waterpas (horizontale lijnen) en schietlood (vertikale lijnen).  Behangen

•Stap 3: Voorbereiding behangen

Prepareer de lijm volgens de instructies (afhankelijk van het merk) en smeer een dunne laag lijm op de achterzijde van het behangdeel. Laat de lijm exakt per paneel 3 minuten intrekken.

Let op: zorg dat je de randen ook goed insmeert met lijm. Gebruik niet teveel lijm, dit maakt het behang (te) nat en geeft kans op scheuren.

 

•Stap 4: Behangdeel voor behangdeel

Plak het behangdeel tegen de hulplijn aan.

Begin met gladstrijken vanuit de hoek, van boven naar beneden.

Wrijf het behang vervolgens voorzichtig aan met een keukenrol of zachte droge doek.

Plak de verschillende delen in volgorde op en zorg dat de behangdelen elkaar zo´n 2 mm overlappen.
 

•Stap 5: Behangen tot fotobehang op de muur zit

Herhaal stap 4 tot alle behangdelen opgeplakt zijn. Vanwege de lichte uitzetting en krimp raden we aan alle delen één voor één achter elkaar op te plakken en niet halverwege te stoppen.

Let op: De inwerktijd van de lijm dient bij elk deel even lang te zijn. Zo voorkom je verschil in grootte. Na het opbrengen van de lijm zet het behang namelijk iets uit en bij het opdrogen krimpt het licht. 

•Stap 6: Drogen

Laat het behang drogen bij een constante kamertemperatuur (liefst niet te warm) en vermijdt tocht door ramen en deuren te sluiten. Eventuele kleine luchtbellen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Geniet van je nieuwe muur!

 

 Let op: Het behang krimpt enigszins als het droog wordt. Het verschil tussen de oorspronkelijke afmetingen en de uiteindelijke afmetingen, als gevolg van uitzetten en krimp, kan maximaal 5% bedragen.

 

© 2008 - 2024 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss