Glasvezel behang

Glasvezelbehang – ook wel glasweefselbehang of skin genoemd – is een decoratieve afwerking van de wand die zowel esthetisch als functioneel is. Bij Behangexpert vind je een groot assortiment hoogwaardig glasvezelbehang voor een scherpe prijs. We bezorgen je glasweefselbehang gratis vanaf 50,-. Kies uit verschillende soorten en bekijk onze collecties glasvezelbehang online!

Wat is glasweefselbehang?

Glasvezelbehang is een type behangpapier dat wordt gemaakt van, je raadt het al, kleine glasvezels die tot een sterk ‘gaas’ worden verweven en geperst. Dit weven kan op verschillende manieren gebeuren en dit resulteert in verschillende fijne of juist grove structuren, waardoor glasweefselbehang verkrijgbaar is in een tal van geweven patronen.

Een groot voordeel van glasweefselbehang is dat het zeer sterk is, waardoor het een scheuroverbruggende werking heeft. Daarnaast is glasvezelbehang zeer ‘damp-open’, wat ervoor zorgt dat de muren eronder kunnen ‘ademen’ en drogen (zolang er geen afsluitende muurverf overheen is aangebracht). Glasvezelbehang is bovendien brandveilig en gemakkelijk aan te brengen.

Wanneer gebruik je glasvezelbehang?

Zeker in oude woningen en gebouwen komen scheuren in de muren geregeld voor, maar ook in nieuwbouw kunnen door de krimping en uiteenzetting van de materialen scheuren ontstaan in de wanden – ook na oplevering. Glasweefselbehang is dan een ideale wandbedekking die ervoor zorgt dat (toekomstige) scheuren niet zichtbaar zijn. De sterke geweven glasvezeldraden onttrekken de scheuren aan het zicht.

Nadat het glasvezelbehang is aangebracht op de muur dien je het af te werken met een muurverf. Je krijgt dan een mooi egaal resultaat. Glasvezelbehang van Behangexpert is voorbehandeld met een geïmpregneerde laag. Dit heeft als voordeel dat je vervolgens maar één laag muurverf hoeft aan te brengen. Bovendien zorgt de impregnerende laag ervoor dat je veel minder muurverf nodig hebt voor een goed eindresultaat.

Onze collectie

In onze collectie vind je verschillende soorten en motieven glasvezelbehang: glad en zonder structuur, grof en korrelig, met vi en sgraat-motief, met decoratieve dessins enzovoort. Je kunt kiezen uit 2 typen: rauhfaserbehang (op basis van houtvezel) en glasweefselbehang van Intervos, met de keuze uit Intervos Acoustic Walls en Intervos Wall-Structure All-round 55. Wil je extra goedkoop glasvezelbehang? Bekijk dan ook eens onze glasvezelbehang-aanbiedingen, waar we alle rollen glasweefselbehang mét korting voor je op een rijtje hebben gezet. 

 

 

© 2008 - 2023 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss