Glasvezelbehang – ook wel glasweefselbehang, glasvliesbehang of skin genoemd – is een decoratieve afwerking van de wand die zowel esthetisch als functioneel is. Bij Behangexpert vind je een groot assortiment hoogwaardig glasvezelbehang voor een scherpe prijs. We bezorgen je glasweefselbehang gratis vanaf 50,-. Kies uit verschillende soorten en bekijk onze collecties glasvezelbehang online!

Wat is glasweefselbehang?

Glasvezelbehang is een type behangpapier dat wordt gemaakt van, je raadt het al, kleine glasvezels die tot een sterk ‘gaas’ worden verweven en geperst. Dit weven kan op verschillende manieren gebeuren en dit resulteert in verschillende fijne of juist grove structuren, waardoor glasweefselbehang verkrijgbaar is in een tal van geweven patronen.

Een groot voordeel van glasweefselbehang is dat het zeer sterk is, waardoor het een scheuroverbruggende werking heeft. Daarnaast is glasvezelbehang zeer ‘damp-open’, wat ervoor zorgt dat de muren eronder kunnen ‘ademen’ en drogen (zolang er geen afsluitende muurverf overheen is aangebracht). Glasvezelbehang is bovendien brandveilig en gemakkelijk aan te brengen.

Wanneer gebruik je glasvezelbehang?

Zeker in oude woningen en gebouwen komen scheuren in de muren geregeld voor, maar ook in nieuwbouw kunnen door de krimping en uiteenzetting van de materialen scheuren ontstaan in de wanden – ook na oplevering. Glasweefselbehang is dan een ideale wandbedekking die ervoor zorgt dat (toekomstige) scheuren niet zichtbaar zijn. De sterke geweven glasvezeldraden onttrekken de scheuren aan het zicht.

Glasweefselbehang is overschilderbaar behang: nadat het glasvezelbehang is aangebracht op de muur dien je het af te werken met een muurverf. Je krijgt dan een mooi egaal resultaat. Glasvezelbehang van Behangexpert is voorbehandeld met een geïmpregneerde laag. Dit heeft als voordeel dat je vervolgens maar één laag muurverf hoeft aan te brengen. Bovendien zorgt de 

impregnerende laag ervoor dat je veel minder muurverf nodig hebt voor een goed eindresultaat. Zo bespaar je niet alleen kosten, maar ook het milieu. Ideaal, dus!

Karakter en eigenschappen van glasvliesbehang

In tegenstelling tot het vergelijkbare renovlies behang, dat glad is, staat glasweefsel behang juist bekend om zijn diversiteit aan geweven patronen, variërend van fijne structuren tot grove ontwerpen en van glasvezelbehang met visgraat tot een opvallend glasvezelbehang met motief. Elk patroon draagt bij aan de unieke sfeer van een ruimte, bijvoorbeeld door middel van een subtiele textuur of juist een opvallend designelement.

Ontdek onze collectie glasvezelbehangen

In onze collectie vind je verschillende soorten en motieven glasweefselbehang: glad en zonder structuur, grof en korrelig, met visgraatmotief, met decoratieve dessins enzovoort. Je kunt kiezen uit 2 typen: rauhfaserbehang (op basis van houtvezel) en glasweefselbehang van Intervos, met de keuze uit Intervos Acoustic Walls en Intervos Wall-Structure All-round 55. Wil je extra goedkoop glasvezelbehang? Bekijk dan ook eens onze glasvezelbehang-aanbiedingen, waar we alle rollen glasweefselbehang mét korting voor je op een rijtje hebben gezet.

Kwaliteitsservice bij Behangexpert

We streven ernaar om niet alleen een breed assortiment van hoogwaardig glasweefselbehang te bieden, maar ook een service die jouw winkelervaring zo aangenaam mogelijk maakt. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren over de beste keuzes voor jouw ruimte en stijl. Of je nu advies nodig hebt over patronen, het aanbrengen van glasvliesbehang, of kleurkeuzes, wij zijn hier om je te helpen.

Glasvezelbehang kopen bij Behangexpert

Glasweefselbehang bestellen? Ons glasvezelbehang is eenvoudig aan te brengen en te onderhouden, waardoor het een praktische en stijlvolle oplossing is voor elke ruimte. Wil je de woonkamer verfrissen, een kantoorruimte moderniseren of een unieke sfeer creëren in je slaapkamer? Bij Behangexpert vind je het perfecte glasvezelbehang voor elk project. Plaats vandaag nog je bestelling om je interieur te transformeren!

© 2008 - 2024 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss