Vorige Artikel 2 van 73 Volgende

Perfax Roze vlieslijm

€ 15,29 (inclusief btw)

Perfax Roll On is kalkbestendig en daardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen.

  • Speciaal voor vliesbehang en behang met vliesrug
  • Direct op de muur aan te brengen
  • Spat niet bij het aanbrengen
  • Gemakkelijk te 'rollen'
  • Hoge initïele aavangshechting

Speciaal ontwikkeld voor het snel, eenvoudig en schoon verlijmen van de nieuwe generatie van behang met vliesrug of vliesbehang. Geschikt voor alle vliesbehangcollecties met gladde vliesrug, vliesrug in reliëf, alle behangbreedtes en gewichten. Hoge aanvangshechting en optimale kleefkracht tot in de naad. Instant kwaliteit: gebruiksklaar na 3 à 5 minuten.
Perfax Roll On is kalkbestendig en daardoor zelfs geschikt voor toepassing op nieuwe pleisterlagen.


Verpakking
Pakje 200gram 

 

Eigenschappen

Soortelijk gewicht:460 - 530 g/l
Voornaamste grondstof:Metylcellulose met kunsthars toeslagstoffen
Oplossend vermogen:na ca. 3 minuten gebruiksklaar
pH- waarde van de oplossing:8 - 9
Uiterlijk na oplossing:Melkwit, kortdradig en dik
Aanmaakverhouding:Zie tabel

 

Aanmaken van het plaksel
Strooi zo snel mogelijk (binnen de 5 seconden) de volledige inhoud van het pakje onder krachtig en voortdurend roeren in koud leidingwater (zie tabel) en blijf doorroeren tot het mengsel glad is (na +/- 25 seconden). Gebruik voor het aanmaken en krachtig mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de Perfax Roerspaan garanderen een optimale vermenging. Na ongeveer 3 à 5 minuten nogmaals krachtig doorroeren.
Perfax Behangplaksel Roll On is nu klaar voor gebruik.

 

ToepassingAanmaak-verhouding Aantal
liters/
pakje
Voldoende
voor m²
Voldoende
voor rollen
Voorlijmen1:408 liter60-80-
Vliesbehang (gladde rug)1:204 liter20-22Ong. 4
Vliesbehang (reliëf rug)1:17,53,5 liter18-20Ong. 4

 

Voorbereiding van de ondergrond
Zorg voor een schone, droge, vaste en vlakke ondergrond. De ondergrond moet eveneens normaal en gelijkmatig absorberend zijn en niet onderhevig zijn aan vochtproblemen. Oud behang verwijderen met behulp van Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Indien het aanwezige behang waterafstotend is (bv. vinylbehang, geverfd behang, …), is het aangeraden dit vooraf te doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen met de Perfax Muurreiniger.

Scheuren en gaten dienen eveneens gevuld te worden met een vulmiddel, bv. uit het Perfax-assortiment.
Sterk zuigende ondergronden voorlijmen volgens bovenstaande tabel. Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden. Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond kan men een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag.
 

Behangen
Perfax Behangplaksel Roll On voldoende en gelijkmatig met behulp van de Perfax Behangroller direct op de muur aanbrengen over een oppervlakte van 1 à 3 banen, afhankelijk van de absorptiegraad van de ondergrond. De rug van het behang of de wandbekleding wordt niet vooraf bevochtigd. Onmiddellijk de wandbekleding in de nog vochtige lijm aanbrengen. Aandrukken en gladstrijken met de Perfax Behangspatel, borstel of doek. Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabricant opvolgen. Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, … krijgt u met de Perfax Behangliniaal. 

 

© 2008 - 2023 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss