• Gebruik een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte en hoogte te meten. Geen slappe huishoud centimeter!!!
  • Meet het raam op drie plaatsen: aan de zijkanten en in het midden, maar ook beneden, in het midden van het raam en bovenaan. Ramen kunnen aan de bovenkant smaller zijn dan aan de onderkant.

Maten opmeten voor vouwgordijnen


Voordat je gaat meten moet je bepalen of dit product "In de dag" of "Op de dag"   (tussen het raamkozijn of voor het raamkozijn) wordt opgehangen ! Belangrijk daarbij is dat je er rekening mee moet houden of je draaiende ramen na plaatsing nog wel open gezet kunnen worden ?


Bij onze vouwgordijnen zit de bediening naar keuze links of rechts achter de stof. Als je dit product tussen twee muren plaatst in een bijvoorbeeld een nis dan krijgt je in principe geen kier die wordt veroorzaakt door de bediening of de steunen. Hierdoor is dit product ook goed te gebruiken in erkers of ramen die haaks op elkaar staan. De stoffen zullen in deze situatie goed op elkaar aansluiten. Zie hiervoor onze toelichting meten in erkers en  ramen haaks op elkaar.


In de dag  (tussen het raamkozijn) 

Komt je vouwgordijn in de dag te hangen of in een nis dan meet je zowel de breedte als hoogte maat op 2 plaatsen. (zie tekening)

De breedte : 
je neemt na het meten de kleinst gemeten maat en haalt daar 0,5 cm. af ! De maat die dan overblijft is de klaarmaat. 

De hoogte :  
je neemt na het meten de kleinst gemeten maat en u bepaalt zelf hoeveel je van deze maat af wilt halen zodat het vouwgordijn vrij van de grond of vensterbank hangt. De maat die dan overblijft is de klaarmaat. 


Op de dag (voor het raamkozijn)

Komt je vouwgordijn op de dag te hangen dan is het meten en stuk gemakkelijker.

De breedte : 
je bepaalt zelf naar aanleiding van de situtie de breedte maat dit is tevens de klaarmaat.

De hoogte : 
je bepaalt eerst waar je het product wil plaatsen (zwevend of tegen een plafond). In ieder geval is het belangrijk dat je de maat meet vanaf de bovenkant van het product tot waar je het wil laten hangen. Dit kan zijn een aantal cm. boven de vloer of vensterbank maar dat kan ook een zwevende maat zijn b.v. 10 cm. onder de vensterbank.


Klaarmaat

Hoe je vouwgordijn ook komt te hangen de uiteindelijk maten die je overhoudt na bovenstaande uitleg noemen wij de "Klaarmaat". Deze maat moet je ingeven bij de maatingave van je vouwgordijn! Dit zijn tevens de maten die het product na productie zullen krijgen. Wij trekken zowel van de breedte of hoogte maat niets meer af ! Bij de breedte is de klaarmaat de maat van buitenkant bak/steun rechts tot en met buitenkant bak/steun links. Voor de hoogte is de klaarmaat gemeten van bovenkant bak/zijsteunen tot de maat die je als hoogte heeft op gegeven.


Maatvoering voor erker of ramen haaks op elkaar

Doordat de bediening van onze vouwgordijnen achter de stof zit zijn ze zeer goed toe te passen in een erker of bij twee ramen haaks op elkaar. Hieronder geven wij een toelichting hoe deze vouwgordijnen gemeten moeten worden.


Maatnemen bij ramen haaks op elkaar

Voor het opgeven van de 2 breedtes van deze vouwgordijnen meet je de maat bij het pijltje A en haalt daar 4cm vanaf dat is je eerste vouwgordijn. Jemeet ook de maat bij het pijltje B en ook daar haal je 4 cm vanaf. Deze twee maten kun je vervolgens opgeven als "klaarmaat".

Voorbeeld :
je meet bij A een breedte van 98 cm. dan geeft je als klaarmaat op 94 cm. Bij B meet je een breedte van 110 cm je geeft dan als klaarmaat op een breedte van 106 cm.


 

Maatnemen in de erker        

Voor het opgeven van de 3 breedtes van deze vouwgordijnen meet je de breedte maat bij pijltje A en haalt daar 4 cm vanaf. Je meet de breedte maat bij pijltje B en je haalt daar 8 cm vanaf.  Als laatste meet je de breedte bij pijltje C en daar haalt je ook weer 4 cm vanaf.

De 3 maten die je nu moet je opgeven als "Klaarmaat".

Voorbeeld je meet bij A een breedte van 98 cm.  Je geeft dan op als klaarmaat 94 cm. Bij B meet je een breedte van 200 cm. Je geeft dan op 192 cm. Bij C meet je wederom een maat van 98 cm dus hier geef je weer als klaarmaat 94 cm. 

© 2008 - 2024 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss