Navigatie

opmeten vouwgordijnen

  • Gebruik een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer de breedte en hoogte te meten. Geen slappe huishoud centimeter!!!
  • Meet het raam op drie plaatsen: aan de zijkanten en in het midden, maar ook beneden, in het midden van het raam en bovenaan. Ramen kunnen aan de bovenkant smaller zijn dan aan de onderkant.

Maten op meten voor Vouwgordijnen


Voordat u gaat meten moet u bepalen of dit product  "In de dag" of "Op de dag"  (tussen het raamkozijn of voor het raamkozijn) wordt opgehangen ! Belangrijk daarbij is dat u er rekening mee moet houden of uw draaiende ramen na plaatsing nog wel open gezet kunnen worden ?


Bij onze vouwgordijnen zit de bediening naar keuze links of rechts achter de stof. Als u dit product tussen twee muren plaats in een nis b.v. dan krijgt u in principe geen kier die wordt veroorzaakt door de bediening of de steunen. Hierdoor is dit product ook goed te gebruiken in erkers of ramen die haaks op elkaar staan. De stoffen zullen in deze situatie goed op elkaar aansluiten. Zie hiervoor onze toelichting meten in erkers en ramen haaks op elkaar.


In de dag  (tussen het raamkozijn) 

Komt uw vouwgordijn in de dag te hangen of in een nis dan meet u zowel de breedte als hoogte maat op 2 plaatsen. (zie tekening)

De breedte, u neemt na het meten de kleinst gemeten maat en haalt daar 0,5 cm. af ! De maat die dan overblijft is de klaarmaat. 

De hoogte, u neemt na het meten de kleinst gemeten maat en u bepaald zelf hoeveel u van deze maat af wilt halen zodat het vouwgordijn vrij van de grond of vensterbank hangt. De maat die dan overblijft is de klaarmaat.


Op de dag (voor het raamkozijn)

Komt uw vouwgordijn op de dag te hangen dan is het meten en stuk gemakkelijker.

De breedte, u bepaalt zelf naar aanleiding van de situtie de breedte maat dit is tevens de klaarmaat.

De hoogte, u bepaalt eerst waar u het product wil plaatsen (zwevend of tegen een plafond) in ieder geval is het belangrijk dat u de maat meet vanaf de bovenkant van het product tot waar u het wil laten hangen. Dit kan zijn een aantal cm. boven de vloer of vensterbank maar dat kan ook een zwevende maat zijn b.v. 10 cm. onder de vensterbank.


Klaarmaat

Hoe u gordijn ook komt te hangen de uiteindelijk maten die u overhoudt na bovenstaande uitleg noemen wij de "Klaarmaat". Deze maat moet u ingeven bij de maatingave van uw duorolgordijn ! Dit zijn tevens de maten die het product na productie zullen krijgen. Wij trekken zowel van de breedte of hoogte maat niets meer af ! Bij de breedte is de klaarmaat de maat van buitenkant bak/steun rechts tot en met buitenkant bak/steun links. Voor de hoogte is de klaarmaat gemeten van bovenkant bak/zijsteunen tot de maat die u als hoogte heeft op gegeven.


Maatvoering voor erker of ramen haaks op elkaar

Doordat de bediening van onze vouwgordijnen achter de stof zit zijn ze zeer goed toe te passen in een erker of bij twee ramen haaks op elkaar. Hieronder geven wij een toelichting hoe deze vouwgordijnen gemeten moeten worden.


Maatnemen bij ramen haaks op elkaar

Voor het opgeven van de 2 breedtes van deze vouwgordijnen meet u de maat bij het pijltje A en haalt daar 4 cm. vanaf dat is uw eerste vouwgordijn. U meet ook de maat bij het pijltje B en ook daar haalt u 4 cm. vanaf. Deze twee maten kunt u vervolgens opgeven als "klaarmaat".

Voorbeeld u meet bij A een breedte van 98 cm. dan geeft u als klaarmaat op 94 cm. Bij B meet u een breedte van 110 cm. u geeft dan als klaarmaat op een breedte van 106 cm.


 

Maatnemen in de erker        

Voor het opgeven van de 3 breedtes van deze vouwgordijnen meet u de breedte maat bij pijltje A en haalt daar 4 cm. vanaf. U meet de breedte maat bij pijltje B en u haalt daar 8 cm. vanaf. Als laatste meet u de breedte bij pijltje C en daar haalt u ook weer 4 cm. vanaf.

De 3 maten die u nu heeft moet u opgeven als "Klaarmaat".

Voorbeeld u meet bij A een breedte van 98 cm. u geeft dan op als klaarmaat 94 cm. Bij B meet u een breedte van 200 cm. u geeft dan op 192 cm. Bij C meet u wederom een maat van 98 cm. dus hier geeft u weer als klaarmaat 94 cm. 

© 2008 - 2017 Behang koop je online bij Behangexpert ! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel